Pita od Borovnica

Povezani proizvodi
  • Borovnica Borovnica

Sastojci

Testo:

• 300gr oštrog brašna
• 150gr putera
• 2 kasike šećera
• prstohvat soli
• ½ kesice praška za pecivo
• 1dl hladne vode

Fil:

• 400gr AllFresco Borovnica
• kašičica cimeta
• 50-70gr mlevenih oraha
• 50gr šećera
• 1 kesica vanilin šećera
• 1 kašika prezli ili griza

Priprema

AllFresco Borovnice ostaviti da se otope na sobnoj temperaturi, pa ih procediti od viška vode / tečnosti.

Brašno prosejati pa mu dodati ½ kesice praška za pecivo. Dodati puter otopljen na sobnoj temperaturi pa mešati mikserom. Dodati šećer i so i nastaviti sa mikserom. Dodavati po malo vode dok se ne dobije smesa koja se ne lepi za ruke, ali je I dalje mekana.

Testo podeliti na dve jednake polovine, zaviti u foliju pa staviti u frižider na pola sata da odstoji.

U pleh staviti papir za pečenje pa razviti polovinu testa. Testo izbockajte viljuškom pa pospite prezlom ili grizom. Preko prezle ili griza stavite AllFresco Borovnice, šećer, cimet, vanilu i mlevene orahe (možete koristiti i mlevene lešnike umesto oraha, po želji).  Razviti drugu polovinu testa pa pokriti fil I fino ga ušuškati u plehu da pokrije isti.

Opciono: Umutiti žumanac i premazati celu pitu istim.

U prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, staviti i peći pitu 40 minuta.

Opciono: pomešati kesicu vanil šećera sa 50gr šećera u prahu pa nakon što je pita gotova posuti po istoj.

Ostaviti pitu da se dobro prohladi, pa je seći. Kolač možete servirati sa sosom od borovnice (100gr borovnice prokuvati sa kesicom vanil šećera, malo prohladiti) ili sa sladoledom od vanile.