Panna Cotta

Povezani proizvodi
  • Jagoda Jagoda
  • Malina Malina

Sastojci

• 500ml slatke pavlake
• 1 bočica arome vanile
• 1 kesica želatina
• 2 kašike šećera u prahu

Fil:
• 1dl vode
• 300gr AllFresco Jagoda ili AllFresco Malina
• 5 kašika šećera u prahu

Priprema

Za spremanje izvrsne osvezavajuce Panna Cotte mozete koristiti AllFresco Jagode ili AllFresco Maline po Vašem ukusu i želji.

Kesicu želatina rastvorite u odgovarajućoj količini vode, po uputstvu sa kesice.

U šerpicu sipati slatke pavlake, svu aromu vanile i 2 kašike šećera u prahu, te zagrejati i pustiti smesu da uvrije. Dodati rastvoreni želatin i mešati dok se isti ne rastopi.

Smesu skloniti sa vatre I sipati je u unapred pripremljene kalupe, navlažene hladnom vodom te ih ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi pola sata, pre stavljanja kalupa sa smesom u frižider.

Za vreme dok se naša Panna Cota hladi, pripremiti fil – u šerpicu sipati 1dl vode, 5 kašika šećera u prahu i pakovanje  AllFresco Jagoda ili AllFresco Malina.  Mešati I prokuvati smesu 5-7 minuta dok ne uzavri I dok se ne poveže

Na tanjir kao podlogu sipati fil, I preko njega poslužiti Panna Cotu. Na vrhu Panna Cotte staviti još malo fila.