Bakina pita sa višnjama

Povezani proizvodi
  • Višnja Višnja

Sastojci

Testo:

• 400gr brašna
• 150gr masti ili putera
• 150gr šećera
• kora 1 limuna sitno rendana
• 2 jaja
• ½ kesice praška za pecivo
• 2 kašike arome vanile

Fil:

• 600gr AllFresco Višanja
• 3 kašike šećera
• 3 kašike griza ili prezli

Priprema

Prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo pa sve promešajte.

U mast ili puter odstajao na sobnoj temperaturi postepeno dodajte šećer I mutite mikserom. U umućenu smesu dodajte jedno jaje, mutite, pa dodajte potom i drugo, te nastavite sa mikserom. Dodajte koricu limuna i postepeno dodaje brašno muteći mikserom, dok ne dobijete testo koje se ne lepi za ruke, ali je i dalje mekano.

Masu podelite na dve jednake polovine, spljoštite ih i svaku umotajte u foliju, te ostavite u frižider na 30 minuta.

AllFresco Višnje, odstajale na sobnoj temperaturi barem sat vremena, ocedite od vode. Pleh u kom pravite pitu obložite papirom za pečenje I jednu polovinu testa iz frižidera razvucite po celom plehu. Testo možete razvući i na radnoj povrsini ili stolu pa prebaciti u pleh.  Preko testa u plehu prospite višnje, šećer i prezle ili griz.  Preko fila prebacite drugi deo razvijenog testa i popunite pleh sa svih strana.

Testo premažite blago sa aromom vanile – dovoljne su 1 ili 2 supene kasike, jer želimo  samo blagu notu vanile preko pite. Na više mesta testo izbockajte viljuškom.

U prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, stavite pitu I pecite oko 45 minuta, dok kora ne dobije tamno zlatnu boju.  Izvadite pitu iz pleha, isecite i ostavite da se prohladi pa pospite prah šećerom. Ovako umešenu pitu možete jesti danima nakon pravljenja – biće ukusna kao I prvog dana!